Actueel

Blijf up-to-date

Op zoek naar een betrouwbare activiteitenmeter voor het meten van slaapkwaliteit? Grote kans dat u dan uitkomt op de ActiGraph of Philips Actiwatch activiteitenmeter. Onlangs heeft Philips aangekondigd niet meer verder te gaan met de Actiwatch. Gelukkig zijn de devices van ActiGraph een uitstekend alternatief. Wij vertellen waarom!

1. Veelzijdigheid Actiwatch vs. ActiGraph

De Philips Actiwatch wordt gebruikt om beweging en slaappatronen te meten. Het apparaat heeft verschillende sensoren die beweging en licht detecteren. Het apparaat kan gebruikt worden om de hoeveelheid tijd die iemand doorbrengt in verschillende activiteiten, zoals zitten, staan, lopen en slapen te meten. Ook de ActiGraph meet beweging en slaap, maar deze heeft geavanceerde sensoren die meer gedetailleerde informatie kunnen bieden, zoals het meten van de intensiteit van de activiteit.

2. Draagbaarheid Actiwatch vs. ActiGraph

De Actiwatch, is zoals de naam het al zegt, een activiteitenhorloge die gedragen wordt om de pols. Niet in iedere situatie is plaatsing om de pols ideaal. De ActiGraph heeft daarom ook mogelijkheden om gedragen te worden op verschillende andere plaatsen op het lichaam, zoals de heup of het dijbeen.

3. Software Actiwatch vs. ActiGraph

Een ander verschil tussen de twee apparaten is de software die gebruikt wordt om de gegevens te analyseren. Beide apparaten gebruiken verschillende algoritmen om de gegevens te analyseren en te rapporteren. Bij de ActiGraph is het mogelijk om naast standaard data, ook ruwe data te importeren. Zo kun je naast de voorgeprogrammeerde algoritmen ook je eigen algoritme ontwikkelen en gebruiken. Dat maakt het voor onderzoekers geschikt om er precies die data uit te halen waar de onderzoeker iets aan heeft.

4. Verschillende modellen

ActiGraph heeft verschillende modellen. De ActiGraph wGT3X BT is een van de slimste accelerometers in de markt. ActiGraph GT9X vergroot het aantal meetgegevens tot een totaal van 9 assen, waarbij ook functies als ganganalyse en hellingshoek in beeld komen. ActiGraph Centrepoint Inside Watch is zeer geschikt voor clinical trials of onderzoeksstudies. De ActiGraph LEAP is het nieuwste, meest innovatieve model.

5. Beschikbaarheid ActiGraph bij ProCare

De ActiGraph bestelt u eenvoudig via ProCare. ProCare is al jarenlang leverancier van ActiGraph en met onze experts staan we altijd voor u klaar voor Support, Service en Onderhoud aan de activiteitenmeters. Meer weten? Lees hier verder over ActiGraph of vraag meteen vrijblijvend een offerte aan.