Actueel

Blijf up-to-date

Voor de inrichting van een gloednieuwe kinépraktijk waren Wilca Dijkstra en Jeroen Gresnigt van Centrum voor Fysiotherapie en Manuele Therapie Maarssen-Vleuten op zoek naar een betrouwbare partner. De weloverwogen keuze viel op HUR kracht- en Lode cardioapparatuur in combinatie met SmartTouch.

100-image
100-image
100-image
100-image

Q: Hoe is de keuze voor HUR en Lode met SmartTouch tot stand gekomen?

A: “We wilden een lijn die veilig, betrouwbaar en makkelijk toegankelijk is. Onze patiënten zijn vaak kwetsbaar en kunnen zich niet in allerlei bochten wringen om op een apparaat te stappen. Dit wilden we zelf ervaren en daarom hebben we eerst een beurs bezocht, waar ons interesse werd gewekt. Later in het proces bezochten we een revalidatiecentrum waar al gebruik gemaakt werd van deze lijn. We vroegen de therapeuten daar onder andere naar de storingen en hoe snel die opgelost worden. Hun antwoord? ‘Geen idee, we hebben nog nooit een storing gehad!’. Dat zei voor ons genoeg.”

Q: Klinkt goed! Kun je uitleggen hoe jullie de trainingszaal gebruiken?

A: “De patiënten van onze praktijk zijn van oudsher met name groepen met COPD, hartklachten en oncologiepatiënten. Maar we zien nu ook kansen om nieuwe groepen aan te trekken. Buiten de patiëntenzorg hebben we een fitnesstak opgericht waar mensen met een abonnement in de ochtend- en avonduren kunnen komen sporten. Dat loopt heel goed; leden zijn erg tevreden over de apparatuur. En doordat de HUR apparatuur op luchtdruk werkt en weinig geluid maakt, is onze nieuwe trainingszaal ook erg geschikt om trainingsmomenten te creëren voor mensen die graag prikkelarm willen trainen.”

Q: Dat maakt de apparatuur wel uniek. Wat zijn voor jullie de voordelen van de koppeling met SmartTouch?

A: “Voor gebruikers is het fijn dat ze kunnen inloggen met het bandje en dat alles daarna goed ingesteld is. Ze kunnen zich dan richten op het trainen zelf, in plaats van op het gedoe met gewichten. Dat is sowieso al een unieke ervaring. Voor de kinés levert het gebruik van SmartTouch natuurlijk ook veel gemak op. Met de data die wordt opgehaald vanuit de Lode en HUR apparatuur kunnen zij goed volgen hoe de trainingen gaan, of patiënten over hun grenzen gaan of misschien juist te licht trainen. Daar richten ze de trainingen dan weer op in. Ze stellen in het begin alles in voor de patiënt en daarna kan de patiënt zelf aan de slag. Appeltje eitje!”