EACD sinds 10 jaar weer naar Nederland

Posted on

Het EACD congres, het congres dat georganiseerd wordt door de European Academy of Childhood Disability, komt dit jaar sinds 10 jaar weer naar Nederland. Het EACD is een Europese academische associatie van professionals die werken met kinderen met een beperking. Het congres vindt ieder jaar plaats in een grote Europese stad. Zo gingen plaatsen als Istanbul, Rome, Zagreb, Stockholm en Kopenhagen al voor.

In mei dit jaar vindt voor het eerst weer een conferentie plaats in Nederland. Waar in 2007 het UMCG nog decor was voor het congres is nu de RAI in Amsterdam aan de beurt. Van 17 tot en met 20 mei zullen hier verschillende sprekers en onderwerpen aan bod komen die allemaal te maken hebben met het hoofdthema: steps into the future. Wilt u meer lezen over de welke thema’s aan bod komen? De hoofdthema’s van het congres zijn te lezen op de website van het EACD. Hier is ook het programma van het volledige congres te vinden.

Vertegenwoordiging op het EACD

Ook ProCare zal vertegenwoordigd zijn op het EACD  in Amsterdam. Samen met zusterondernemingen Umaco en Lode zullen we verschillende demonstraties en apparatuur laten zien die passen bij de thema’s. Zo laten we onder andere een loopband en fietsergometer zien die speciaal ontworpen zijn voor kinderen. Daarnaast zullen we verschillende apparatuur laten zien die te maken hebben met gangbeeldanalyse, waaronder Lode CMAX software. Ook onderwerpen als fittesten en ademgasanalyse komen aan bod. We nodigen u graag uit om eens langs te komen op onze stand! Wilt u verzekerd zijn van een persoonlijk gesprek of een demonstratie van een van de producten? Dan is het mogelijk om een afspraak te maken met ons op onze stand.

Meer over de EACD

De EACD is een academische associatie voor professionals in Europa die werken met kinderen met een beperking. Momenteel zijn meer dan 500 leden aangesloten waaronder kinderartsen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, psychotherapeuten, psychologen, verpleegkundigen, maatschappelijk werkers en leraren. Het doel van de organisatie is het ontwikkelen van hoge kwaliteit onderzoek en leren in het veld van beperkingen bij kinderen. Op deze manier is het mogelijk om de zorg te verbeteren die deze kinderen nodig hebben en om professionele standaarden door heel Europa te verkrijgen. Het EACD is een non-gouvernementele organisatie die erkend is door het European Disability Forum van de EU.