Wij doen mee met Girlsday 2019!

Posted on

Donderdag 11 april is het weer Girlsday! Verschillende bedrijven in het hele land openen hun deuren om meisjes van middelbare scholen en het beroepsonderwijs kennis te laten maken met werken in IT en techniek. Girlsday is alleen voor meiden. Een speciaal uitje dus! Het doel van de organisatie is om ervoor te zorgen dat de meisjes op latere leeftijd kiezen voor de bètavakken en uiteindelijk een baan vinden in de eerder genoemde branches.Girlsday 2019

 

Girlsday 2019: ook wij doen weer mee!

Ook ProCare doet weer mee aan Girlsday dit jaar. In samenwerking met moederbedrijf Lode Holding en onze zuster BV’s aXtion, Lode en Umaco hebben we weer een uitgebreid en divers programma opgesteld. Een groep van 25 meiden krijgt een rondleiding door de fabriek waar onze fietsergometers worden gemaakt, ontdekken wat VR kan betekenen voor revalidatie en welke apparatuur wordt gebruikt door topatleten als Dafne Schippers en Usain Bolt. Ook worden ze zelf hier en daar aan een testje onderworpen. Wie kan er bijvoorbeeld het hoogste springen? Of heeft het beste reactievermogen? Vorig jaar zag dit er ongeveer zo uit:


Een initiatief van VHTO

Girlsday is een initiatief van VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek. Aan Girlsday doen ieder jaar ruim 11.000 meisjes (van 10 tot 15 jaar) mee. Zij gaan langs bij 358 bèta, technische en ICT-bedrijven. In Nederland kiezen nog steeds te weinig meisjes voor bèta, techniek en ICT. Door op Girlsday meisjes uit te nodigen laten bedrijven en technische afdelingen van organisaties de meiden nadrukkelijk weten dat zij van harte welkom zijn in de technologie.