Actueel

Blijf up-to-date

Dr. Piero Clavario – directeur en hoofdarts van het hartrevalidatiecentrum in Genua, Italië – stond in één van de eerste en zwaarst getroffen Europese regio’s aan de frontlinie om de ziekte aan te pakken. Zowel in de behandelings- als in de revalidatiefase. Tijdens de pandemie hebben hij en zijn team ervoor gezorgd dat honderden COVID-19-patiënten de ziekte overleefden en ontslagen werden uit het ziekenhuis. Hoe, dat vertelt hij tijdens het ‘Long Covid Rehabilitation’-seminar in Dubai, waar hij zijn onderzoek met het gebruik van HUR-krachtapparatuur presenteert.

In het onderzoek werden zowel patiënten die op de IC hadden gelegen, als patiënten die kortdurend in het ziekenhuis hebben gelegen, geëvalueerd door artsen, cardiologen, neurologen en psychologen. Veel van de patiënten vertoonden ernstige spierzwakte. Het positieve? De meeste patiënten herstelden na een periode van sporten in de sportschool met HUR-krachtapparatuur.

HUR voor COVID-19 revalidatie

Sinds het uitbreken van de pandemie heeft HUR een voortrekkersrol gehad bij de inspanningen om COVID-19-patiënten wereldwijd te helpen revalideren. Dat het revalidatieproces met HUR zo succesvol is, heeft niet alleen te maken met het opbouwen van de spierkracht zelf, maar ook met de COVID-bestendige productie van de apparaten:

  • Met behulp van het SmartTouch softwaresysteem logt een patiënt in bij de apparaten om zijn of haar persoonlijke trainingsprogramma op te halen. Hiermee wordt het aantal contactpunten geminimaliseerd;
  • Alle materialen, van bekleding tot oppervlaktecoatings, zijn gemaakt met antibacteriële en antivirale eigenschappen;
  • Door medische zorgverleners ontwikkelde programma’s kunnen via de apparatuur automatisch worden geprogrammeerd en uitgevoerd.

Wetenschappelijk bewijs

Inmiddels is dus wetenschappelijk bewezen dat bewegen met de revalidatie-apparatuur van HUR wel degelijk een positieve bijdrage levert aan het herstelproces van COVID-19.