TANITA

Producten - TANITA

Op zoek naar een professionele weegschaal? TANITA is een gerenommeerd weegschalen merk dat een bekende naam is voor zowel professionals als consumenten. Alles dat te maken heeft met lichaamsmetingen, in wat voor vorm dan ook, wordt door TANITA aangeboden. Bestelt u een TANITA weegschaal via ProCare, dan bent u verzekerd van de beste Service & Support. Zo is het zelfs mogelijk om data vanuit de TANITA weegschaal te koppelen aan software van andere meetapparatuur.

De beste TANITA weegschaal voor uw praktijk of instelling

Een nauwkeurige meting van de lichaamssamenstelling is van groot belang voor medische professionals, zoals artsen, verpleegkundigen en diëtisten. Het geeft een gedetailleerd beeld van de fysieke conditie van een persoon en kan helpen bij het identificeren van problemen en het opstellen van een behandelplan. Weegschalen die gebruik maken van Bio-elektrische Impedantie Analyse (BIA) zijn zeer geschikt voor het meten van de lichaamssamenstelling en zijn daarom populair in ziekenhuizen, fysiopraktijken en andere medische instellingen. TANITA is een merk dat veelvuldig gebruik maakt van deze technologie voor haar weegschalen.

TANITA biedt een breed scala aan weegschalen die voldoen aan verschillende behoeften en doeleinden. Maar welke weegschaal van TANITA past het beste bij uw praktijk of instelling? In deze blog bespreken en categoriseren we enkele TANITA weegschalen voor professionals.

TANITA weegschaal voor ziekenhuizen, klinieken en onderzoeksinstellingen

De TANITA MC-980 MA weegschaal

Het eerste model dat wordt aangeboden is de TANITA MC-980 MA. De MC-980 MA is de ultieme tool voor een gepersonaliseerde lichaamsanalyse. Het maakt gebruik van de allernieuwste multi-frequentie Bio-elektrische Impedantie Analyse (BIA) om binnen 30 seconden een volledige lichaamssamenstelling te meten. Deze TANITA weegschaal meet onder andere:

  • ✓ Gewicht
  • ✓ BMI
  • ✓ Vet-, spier- en botmassa
  • ✓ Lichaamsvocht
  • ✓ Intra- en extracellulair water in KG
  • ✓ ECW/TBW ratio

De MC-980 MA heeft een interactief touchscreen-display en beschikt over een intern geheugen waarin de metingen kunnen worden opgeslagen. Daarnaast kan de TANITA MC-980 MA-weegschaal ook worden gekoppeld aan een pc. Hierdoor kunnen de gegevens zonder problemen worden geëxporteerd en afgedrukt. Ten slotte is het mogelijk om met de bijbehorende GMON-software persoonlijke rapporten te creëren.

Al deze functies maken dit model ideaal voor gebruik in ziekenhuizen, klinieken en onderzoeksinstellingen.

TANITA DC-430 S/P MA weegschaal

Een andere TANITA weegschaal die ideaal is voor ziekenhuizen, klinieken en onderzoeksinstellingen is de TANITA DC-430 S/P MA. Net als de MC-980 MA is de DC-430 S/P MA ontworpen om de lichaamssamenstelling nauwkeurig op te meten. Dankzij de Dual Frequency BIA-technologie is het mogelijk om met de DC-430 S/P MA binnen 15 seconden een complete analyse uit te voeren. Naast algemene lichaamswaarden zoals gewicht, spiermassa en vet- en vochtpercentage meet de DC-430 S/P MA onder andere ook het visceraal vet en 5 gesegmenteerde vet- en spierlezingen.

De resultaten van de meting zijn af te lezen op het LCD-scherm en kunnen samen met een top-line analyse worden geprint door de geïntegreerde printer. Gecombineerd met GMON Pro-software is het mogelijk om met deze weegschaal een client trend analyse uit te voeren, gezondheidsrisico’s in te schatten en volledige data management bij te houden. Met een nauwkeurigheidsgraad van MDD klasse 2 en NAWI klasse 3 voor medische consultaties is de DC-430 S/P MA gemaakt voor gebruik in ziekenhuizen, klinieken en onderzoeksinstellingen.

TANITA weegschaal voor sportscholen en fysiotherapiepraktijken

TANITA MC-580

Als u op zoek bent naar een weegschaal voor uw sportschool of fysiopraktijk, zijn bepaalde meetwaarden zoals vet- en spiermassa belangrijk. In dit geval is de TANITA MC-580 een aanrader. Deze weegschaal is ontworpen om de lichaamssamenstelling van een persoon nauwkeurig te meten. Het maakt gebruik van Bio-elektrische Impedantie Analyse (BIA) om de vetmassa, spiermassa, botmassa en lichaamsvocht te meten. Wat de MC-580 zo bijzonder maakt, is dat het een segmentale analyse van het lichaam mogelijk maakt. Dit betekent dat het de vet- en spiermassa van verschillende lichaamsdelen apart kan meten. Hierdoor kunt u veranderingen in de lichaamssamenstelling nauwkeuriger volgen.

De MC-580 heeft een groot en gemakkelijk af te lezen LCD-scherm waarop de metingen worden weergegeven. Ook heeft het een intern geheugen waarin de metingen kunnen worden opgeslagen en de gegevens kunnen gemakkelijk worden geëxporteerd en afgedrukt via een USB-poort.

De TANITA MC-580 is met name nuttig voor fitnessliefhebbers, atleten en gezondheidsprofessionals die hun lichaamssamenstelling willen volgen en hun trainingsprogramma’s en dieet aanpassen op basis van de metingen. Het is ook een handig hulpmiddel voor mensen die proberen af te vallen of hun lichaamsvetpercentage te verminderen, omdat het nauwkeurige en betrouwbare metingen biedt die hen in staat stellen hun voortgang bij te houden.

TANITA MC-240MA

De TANITA MC-240MA is een multifunctionele lichaamssamenstellingsmonitor die een breed scala aan metingen kan verrichten om u inzicht te geven in uw gezondheid en fitnessniveau. Net als de TANITA MC-580 maakt de monitor gebruik van bio-elektrische impedantieanalyse (BIA) om de samenstelling van het lichaam te meten, en kan metingen uitvoeren zoals lichaamsvetpercentage, spiermassa, botmassa, lichaamswater, visceraal vetniveau en meer.

De MC-240MA heeft een groot, gemakkelijk af te lezen LCD-scherm en een gebruikersinterface die het eenvoudig maakt om de verschillende metingen uit te voeren. De monitor heeft ook een geheugenfunctie, zodat u uw metingen in de loop van de tijd kunt bijhouden en uw vooruitgang kunt volgen. Een ander handig kenmerk van de MC-240MA is de mogelijkheid om de metingen draadloos over te dragen naar een computer of mobiel apparaat via Bluetooth, zodat u uw gegevens gemakkelijk kunt opslaan en delen met uw gezondheidsprofessionals of fitnesscoaches. Met slechts een gewicht van 4,7 kilogram is erg geschikt voor veldonderzoek.

Over het algemeen is de TANITA MC-240MA een hoogwaardige lichaamssamenstellingsmonitor die nauwkeurige metingen en handige functies biedt voor het bijhouden van uw gezondheid en fitness.

Conclusie

Samenvattend is het juiste model afhankelijk van de specifieke behoeften van de gebruiker. Voor medische professionals zijn de MC-980 MA en DC-430 S/P uitstekende keuzes vanwege de hoge nauwkeurigheid en de mogelijkheid om metingen op te slaan en te analyseren. Voor sportteams en fitnessliefhebbers zijn de MC-580 en MC-240MA goede opties vanwege hun draagbaarheid en gebruiksgemak.

Ongeacht welk TANITA model u kiest, bij ProCare profiteert u van de volgende voordelen:

  • ✓ Uitgebreid advies van onze bewegingswetenschappers
  • ✓ Jaarlijks medisch onderhoud, kalibratie en impedantietests met ons onderhoudcontract, zodat u zeker weet dat de weegschaal betrouwbare data blijft geven
  • ✓ Gebruikerstrainingen en installatie door onze experts om u meteen op weg te helpen

Geïnteresseerd in een Tanita weegschaal? Vraag vrijblijvend een offerte aan!