Actueel

Blijf up-to-date

Kinesitherapie is voor Reestdal Revalidatie, het revalidatiecentrum van Noorderboog in Meppel een belangrijke pijler in de revalidatie van geriatrische patiënten. Sinds kort revalideren zij met nieuwe apparatuur van HUR, Lode en Dividat met SmartTouch. Kiné Dirk-Jan van der Meulen vertelt over zijn ervaringen.

100-image
100-image
100-image
100-image

Nieuw revalidatiecentrum

In maart 2022 opende Noorderboog de deuren van Reestdal Revalidatie, een nieuw modern revalidatiecentrum. Kiné Dirk-Jan: “Op onze oude locatie hebben we door de jaren heen verschillende apparatuur gebruikt, dus we hadden zo onze wensen voor de nieuwe locatie. Met deze Lode loopbanden en fietsergometers, HUR leg press, leg curl en pulley en Dividat Senso beweegtrainer is er veel mogelijk. En het werkt perfect met elkaar samen door de SmartTouch software.”

Comfortabel en makkelijk toegankelijk

In het revalidatiecentrum zien de kinés veel geriatrische patiënten met niet aangeboren hersenletsel, amputaties, fracturen, MS en Parkinson. Voor hen is het belangrijk dat de trainingsapparatuur comfortabel en makkelijk toegankelijk is. Zowel de Lode fietsen als de HUR apparatuur zijn dan ook volledig verstelbaar naar de houding van de patiënt. Daarnaast is valpreventie een belangrijk thema voor deze revalidanten. Trainen met de Dividat Senso kan ervoor zorgen dat patiënten precies de juiste handvatten krijgen zodat ze uiteindelijk zelfstandig weer kunnen bewegen.

Zelfstandig trainen

Dirk-Jan: “Naast de kwetsbare patiënten waarbij begeleiding echt essentieel is, is er ook een extramurale patiëntencategorie die gedeeltelijk zelf kan gaan oefenen. Bij deze groep kan het SmartTouch RFID systeem veel tijd opleveren voor ons als kinés.” Met het SmartTouch tag-systeem kunnen patiënten zelf inloggen op de apparatuur en wordt het trainingsprogramma automatisch ingeladen. Dat werkt voor zowel de HUR krachttrainingsapparatuur, als voor de Lode cardioapparatuur en de Dividat Senso.

Mooi, prettig en gebruiksvriendelijk

Wat de patiënten zelf vinden van de apparatuur? Dirk-Jan: “Je merkt een hogere mate van tevredenheid over de inrichting van de oefenzaal. De vormgeving van de apparatuur is mooier, het zit prettig en is gebruikersvriendelijker. Het oog wil natuurlijk ook wat: een voetballer speelt vaak ook beter in een mooi stadion. Dus misschien helpt dit ook wel bij het verkrijgen van betere prestaties bij onze patiënten.”