Waarom GymAware hét merk is voor VBT

Posted on

In de continu evoluerende wereld van sportprestaties en revalidatie, zijn er talloze trainingsmethoden en technologieën die beloven de prestaties van atleten te verbeteren. Eén methode heeft echter de afgelopen jaren bijzonder veel aandacht gekregen: Velocity Based Training, oftewel VBT. En als het gaat om VBT, is er één merk dat er met kop en schouders bovenuit steekt: GymAware.

De Kracht van Velocity Based Training

Voordat we dieper ingaan op de redenen waarom GymAware hét merk is als het gaat om VBT, laten we eerst kort uitleggen wat Velocity Based Training precies inhoudt en waarom het zo effectief is.

VBT is een trainingsmethode die draait om het meten van de snelheid en kracht van bewegingen tijdens trainingssessies. In tegenstelling tot traditionele trainingsmethoden, waarbij het gewicht als belangrijkste parameter wordt gebruikt, stelt VBT atleten en patiënten in staat om zich te richten op de snelheid van hun bewegingen als een indicatie van de inspanning die ze leveren.

Het idee achter VBT is dat verschillende snelheden van uitvoering corresponderen met verschillende trainingsdoelen. Door de snelheid te meten en bij te sturen, kunnen coaches en fysiotherapeuten de trainingsintensiteit optimaliseren, het risico op blessures verminderen en de prestaties verbeteren. Dit maakt VBT bij uitstek geschikt voor topsportcoaches en fysiotherapeuten die streven naar maximale resultaten en het welzijn van hun atleten en patiënten.

GymAware – De Gouden Standaard voor Velocity Based Training

Nu we de essentie van Velocity Based Training begrijpen, is het tijd om te kijken waarom GymAware hét merk is als het gaat om deze trainingsmethode. Er zijn verschillende redenen waarom GymAware wordt beschouwd als de gouden standaard voor VBT:

1. Betrouwbaarheid en Nauwkeurigheid

GymAware heeft een reputatie opgebouwd als een van de meest betrouwbare en nauwkeurige VBT-systemen op de markt. Met geavanceerde sensoren en algoritmes meet GymAware de snelheid en kracht van bewegingen met ongeëvenaarde precisie. Topsportcoaches en fysiotherapeuten kunnen erop vertrouwen dat de geleverde gegevens betrouwbaar zijn, waardoor ze effectieve trainingsbeslissingen kunnen nemen.

2. Realtime Feedback

Een van de meest waardevolle aspecten van GymAware is de mogelijkheid om realtime feedback te geven. Atleten en patiënten kunnen direct zien hoe hun prestaties verlopen en kunnen hun inspanningen aanpassen om de gewenste trainingsdoelen te bereiken. Dit bevordert niet alleen het leerproces, maar verhoogt ook de motivatie en betrokkenheid van de sporters.

3. Flexibiliteit en Draagbaarheid

Met de introductie van de GymAware FLEX heeft GymAware nog meer waarde toegevoegd aan hun aanbod. De draagbare FLEX biedt dezelfde geavanceerde functies als de Powertool, maar dan in een compact en draagbaar formaat.

Profiteer nu van de kortingsactie!

Als topsportcoach of fysiotherapeut wil je alleen werken met de beste apparatuur om de prestaties van atleten te verbeteren en hun herstel te optimaliseren. Onze kortingsactie in augustus en september biedt u de unieke kans om de kracht van Velocity Based Training met GymAware te ervaren tegen een aantrekkelijke prijs van €2199,- excl. BTW voor de GymAware PowerTool en €649,- excl. BTW voor de GymAware FLEX. Neem direct contact met ons op en onze Bewegingswetenschappers adviseren u over de juiste keuze voor uw situatie.