Actueel

Blijf up-to-date

Regelmatig spotten we op social media verschillende bekende sporters die gebruikmaken van onze apparatuur. Maar nog niet zo lang geleden deden we een wel heel bijzondere ontdekking: rapper Snoop Dogg volledig uitgerust met een Vicon en Faceware 3D motion capture systeem. Waarom Snoop Dogg deze apparatuur nodig had en welke andere bijzondere toepassingen er zijn met 3D motion capture systemen? Lees gauw verder.

Gaming en entertainment

Waar de meeste van onze klanten bij Vicon meteen denken aan 3D looplabs voor gangbeeldanalyse, is Vicon binnen de entertainment en virtual productions (VFX) ook hét merk als het gaat om motion capturing. Disney, Dreamworks en EA zijn nog maar een paar voorbeelden van grote productiestudio’s die gebruikmaken van motion capture systemen. Producties met Vicon winnen niet zelden een Emmy award. Eén van de nieuwste succesvolle projecten is Star Wars’ The Mandalorian.

Met de 3D motion capture camera’s en software is het mogelijk om levensechte virtuele creaties te maken. En dat is dan ook meteen waar Snoop Dogg de vruchten van heeft geplukt. Voor de nieuwe videoclip ‘Crip ya enthusiasm’, maakt Snoop Dogg gebruik van Faceware en Vicon software. Door het gebruik van beide systemen konden zowel zijn lichaamsbewegingen als zijn gezichtsuitdrukkingen zeer nauwkeurig vastgelegd worden. Met als resultaat een indrukwekkend realistische videoclip.

video thumb

Life sciences

Binnen de life sciences is Vicon de gouden standaard als het gaat om looplabs. De bekendste revalidatiecentra, ziekenhuizen, universiteiten, hogescholen en sportclubs van de Benelux maken gebruik van de state-of-the-art 3D motion capture technologie.

Van voetbal tot tennis en van gewichtheffen tot atletiek: de 3D technologie van Vicon is bij uitstek geschikt voor bewegingsanalyse binnen sport. Hierbij worden bewegingen van sporters geanalyseerd voor het verbeteren van sportprestaties of om het revalidatieproces van sportblessures in kaart te brengen.

Doordat de Vicon Nexus software voor bewegingsanalyse uiterst precies en nauwkeurig is, wordt deze software ook gebruikt bij gangbeeldanalyse in de revalidatie en wetenschappelijk onderzoek.

Virtual Reality

Origin is een product van Vicon, speciaal gebouwd voor Location Based Virtual Reality. Hierbij wordt een persoon of object – vaak realtime – getrackt en geïntegreerd in een VR omgeving, bijvoorbeeld een game of video. Recent kwam het systeem in Amerika in het nieuws met de nieuwe NY Harry Potter experience. Ook in Nederland heeft ProCare Vicon Virtual Reality installaties geleverd voor meerdere locaties van VR Arcade, waar Virtual Reality ingezet wordt voor levensechte games. Daarnaast gaan de werelden van Life Science en Virtual Reality steeds meer door elkaar lopen, want ook in de zorg wordt VR steeds bekender.

Engineering

Wist je dat ook de technische industrie gebruikmaakt van trackingsystemen van Vicon? Boeing, Airbus, Ford, BMW en NASA zijn enkele voorbeelden daarvan. Hier worden bewegende objecten zoals robots, drones of gereedschappen getrackt, bijvoorbeeld om te onderzoeken hoe productieprocessen geoptimaliseerd kunnen worden.

Meer weten over 3D motion capture?

Lees dan verder over Vicon, of neem contact op met onze specialist op het gebied van bewegingsanalyse Maarten.

Meer weten over Bewegingsanalyse?

ProCare heeft een uitgebreid assortiment aan oplossingen voor 2D en 3D Bewegingsanalyse, krachtplaten, Eye Tracking en meer. Accountmanager Maarten heeft hier al een jarenlange ervaring in, en dat deelt hij graag met u.

contact person

Maarten Derriks

Accountmanager